Gedurende de maand oktober ging het in de klas over allerlei dieren, naar aanleiding van ons ankerverhaal: 'Lijkt me logisch'.

 thema dieren

Het verhaal zelf ging over twee meisjes, Trien en Troela die zin hadden in een gekookt ei. Aangezien de winkel nog gesloten was, moesten ze een andere oplossing bedenken om aan een ei te raken. Daarom besloten de meisjes een bezoekje te brengen aan de dierentuin. Daar komen ze allerlei dieren tegen die eieren leggen, maar telkens weerhoudt er hen iets om een ei van één van de dieren mee te nemen. Hoe het verhaal uiteindelijk eindigt vragen jullie best eens aan jullie kapoenen. 

 

Verder praatten we in de klas ook over de evolutie van kuiken tot kip, en probeerden we samen de prenten daarvan in de juiste volgorde te plaatsen. 

 

We maakten ook onze eigen nesten met materialen die we zelf dienden mee te brengen. Die nesten gaven we een mooi plaatsje in het fluisterbos. 

Later maakten we in de klas elk een ei van papier-maché. Eens dit gedroogd was, konden we dit beschilderen en bestempelen!

 

Via deze link vinden jullie enkele foto's van onze belevenissen!

 

Groetjes,

 

Juf Kelly & Juf Marijke 

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen