3de kleuterklas

juf Melissa

De afgelopen weken werkten we rond het prentenboek: Tim op de tegels.

Tim mag van zijn vader buiten spelen maar hij moet op de stoeptegels blijven, dus dat doet hij. Maar of dat nu altijd zo veilig is ?

We maakten eerst een verkenningswandeling aan de rand van het park en maakten kennis met graafkranen en bulldozers, rupsbanden en grote buizen, nieuwe stoeptegels en een nieuw voetpad! Ook de aangeduide signalisatie viel de kleuters op!

Na het verhaal konden we ook in de klas aan de slag in de verschillende nieuwe hoeken. We konden onze eigen wegenwerken uitoefenen en leerden nieuwe voertuigen kennen in de zandbak. We startten ook met onze puzzelkaarten en onze winkelhoek werd ook geïntroduceerd met tasjes, geldbeugels,, prijskaarten, bankkaarten en zélfs een toogbel ;-)

De letter t mocht ook niet ontbreken. We leerden een nieuw liedje aan met de letter t en maakten een mindmap.

Het waren heel leerrijke weken.

KLIK HIER voor de foto's

Hoe herken je een heks?

Wat doet een heks allemaal?

Wat moet er in de heksensoep?

Een toverspreuk verzinnen dat rijmt is niet simpel

Toch lukt dit al aardig goed:

Enkele voorbeelden:

Finn: "Hokus Pokus Bier, ik ben een echte vampier!!"

Rania: "Hokus Pokus Peks, ik ben een mooie heks!!"

Madyan: "Hokus Pokus Pakula, ik ben de echte dracula!!"

Philemon: "Hokus Pokus puis, ik ben een snelle vleermuis"

Zouden hun toverspreuken gewerkt hebben?

Kijk zelf maar naar de foto's. -->>KLIK HIER

Er kwam een rare vogel op bezoek in onze klas.

Hij voelde zich een beetje "bah"...maar kon niet goed vertellen hoe dat kwam. Gelukkig voelde hij zich al snel veel beter door zijn lieve vrienden van het "Tissertof" bos.

We spraken over gevoelens en vriendschap en deden allerlei leuke spelletjes om elkaar beter te leren kennen.

--->>Klik hier<<--- voor de foto's

Een nieuw schooljaar, een nieuwe school en een nieuwe klas!

Wat een belevenis voor de kinderen.

We hebben ook een nieuwe klaspop in onze klas namelijk Kapitein Winokio. We verdiepen ons in zijn wereld vol matrozen, verschillende boten, de zee, vuurtorens, kapiteinen, en zoveel meer...

Klik hier om een zelf ook een kijkje te nemen in deze avontuurlijke wereld!