4de leerjaar

juf Wendy

DSC07991 600 x 399

Het 4de leerjaar neemt dit schooljaar deel aan de wedstrijd van Whizzkids.
Dit is een ICT-wedstrijd waarvoor we drie keer per schooljaar een vragenlijst moeten beantwoorden.

Voor de eerste reeks vragen was het belangrijk dat we vaardig werden in het opzoeken van informatie op internet. Eerst gingen we aan de slag met informatiekaartjes. Hierop stond er veel informatie vermeld over verschillende soorten dieren. We gingen in de klas op zoek naar de verschillende kaartjes en probeerden de informatie zo snel mogelijk in te vullen op onze mindmap. We kwamen zo al snel tot de conclusie dat informatie opzoeken op internet toch wel veel gemakkelijker is. Maar hoe pak je dat aan? Hoe vind je de informatie die je nodig hebt?

We leerden dat we best gebruik kunnen maken van sleutelwoorden om zo snel mogelijk te vinden wat we zoeken.
En toen kwam het grote moment waarop we op internet op zoek mochten gaan naar de antwoorden van de vragenreeks. Toch niet altijd
gemakkelijk, hoor! Maar natuurlijk hebben we onze antwoorden op tijd kunnen inzenden!

20201029 114624 600 x 450

Met de start van het nieuwe schooljaar kon onze moestuin wel een opknapbeurt gebruiken.

Dus hebben we van het prachtige weer geprofiteerd om onze groene handen uit de mouwen te steken!

Samen onkruid wieden, de kriebelbeestjes in de tuin observeren, kruiden proeven, ...

In de natuur valt heel wat te beleven!

20200911 141456 600 x 450