5de leerjaar

 

juf Greta

 

DSC03836

 

 

 

Spannende verhalen over geesten, mummies, goden... 

Leuk bezoekje van Elena en Leyla... 

Klik hier voor de foto's

Enkele sfeerbeelden van onze leuke 2-daagse met 5 en 6!

Klik hier voor de foto's 

Klik hier voor de foto's

Wie was de beste speurneus in het Brussels Parlement?

Klik hier voor de foto's

Herkennen jullie Hawaï, Mijnheer Bob, De Fruittanic, De autoboot en De Dikke pad?

Klik hier voor foto's

Klik hier voor de foto's

Even ontspannen...

 

Klik hier voor de foto's

Leuke foto's....

klik hier voor de foto's

Beste ouders, grootouders,...

 

De 5de klas nodigt jullie uit op hun kunstbeurs en dit op 20 april van 15u.30 tot 17u. Weet je wat we gaan doen? Ik zal het even vertellen...

Onze klas wordt omgetoverd in een echt museum. Jullie gaan er heel wat informatie krijgen over beroemde schilders zoals Picasso, René Magritte, Salvador Dali,... vragen beantwoorden, spelletjes spelen en nog veel meer. Wij hopen dat jullie zeker een kijkje komen nemen in onze klas. 

 

Hopelijk tot dan

Groetjes van Giulia en haar klasgenoten! 

Op 26, 27 en 28 februari kregen we les van juf Elisabeth, juf Ellen en meester Bert!

Klik hier voor de foto's

 

Klik hier om de foto's te bekijken

We hebben op 6 februari met de hele school deelgenomen aan de stempeltjesloop en dit n.a.l.v. dikketruiendag. De stempeltjesloop doen we ieder jaar rond de vijvers aan de school. De afstand rond de vijver bedraagt ongeveer 1,2 km. Er waren 2 plaatsen waar juffen stonden om onze gele kaarten af te stempelen! Ja, je leest het goed… deze keer  geen rode;-) Het was dit jaar een groot succes. We hebben met de hele school maar liefst 414 km in totaal afgelegd:   

-   1ste leerjaar 21 kinderen 64,8km

-         2de leerjaar 37 kinderen 114 km

-         3de leerjaar 24 kinderen 85,8 km

-         4de leerjaar 17 kinderen 62,4 km

-         5de leerjaar 12 kinderen 46,2 km

-         6de leerjaar 14 kinderen 40,8 km

Verschillende leerlingen, waaronder ook kinderen van het 1ste, hebben 8 stempels verdiend en liepen dus met een snelheid van bijna 10km/u. Dat was dus een heel goede prestatie en tevens ook een goede opwarming om daarna terug aan het werk te gaan in de klas.

Geschreven door ASTER

Het vijfde leerjaar trok op dinsdag 30 januari naar de kinderboerderij ‘Het Neerhof’. In de voormiddag hebben we geleerd hoe je wol moet kleuren en hebben we ook de dieren gevoederd en de stallen gemest. Het was heel leuk, want we hebben zelfs een schaap zien bevallen! Spijtig genoeg werd er eentje dood geboren, maar het andere lammetje doopten wij tot  ‘Haribo’.  Daarna moesten we zelf ons middagmaal bereiden. Het was overheerlijk: frietjes met een ovenschotel van verse groenten, veldsla en biologische eieren. Tijdens de middagpauze konden we even in de  speeltuin. In de namiddag hebben we dan allerlei technieken geleerd zoals wol kammen en spinnen. We maakten er tennisballen van. Daarna zijn we te voet terug naar school gewandeld! Het was een leerrijke en vooral gezonde dag!