6de leerjaar

 

juf Cindy

 

DSC03820

 

 

Ook wij willen ons goed voelen op school. Dit jaar was er een nieuwe Rode-Neuzen-dag-actie op Q-music. En op onze school ontstond het idee om via een workshop rond pesten onze eigen relaties binnen de school en de klas eens onder de loep te nemen. Het 4de, 5de en 6de leerjaar deden mee. Deze workshop ging door op dinsdag 4 december. Eerst luisterden we samen naar een verhaal rond pesten in de refter en leerden we hoe iedereen, ook al ben jij niet de pester of gepeste, toch kan reageren. 

Daarna gingen we met mijnheer Maarten klas per klas werken. Dit deden we aan de hand van een aantal leuke spelletjes en een gesprek. 

De boodschap van deze dag? Wij willen, elke dag opnieuw, werken om elkaar te dragen en te verdragen. 

"Als we volgend jaar een juiste studiekeuze willen maken, moeten we nieuwigheden toch ook eens geprobeerd hebben."

Dit dacht onze juf. En dus schreef ze ons in voor een workshop programmeren. 

We moesten codes leren schrijven, eerst op papier en dan op een tablet. De opdrachten werden steeds moeilijker en moeilijker. 

En het lukte ons allemaal. 

In de namiddag mochten we ons eigen 'spel' maken, dit wil zeggen: eerst de achtergrond tekenen, dan er een programma (lees: codes) op plaatsen. 

Als kers op de taart hebben we mekaars spel natuurlijk ook uitgeprobeerd. 

Zitten er hier een aantal toekomstige programmeurs in onze klas? 

Hier zie je een aantal foto's van taken die we vandaag hebben uitgevoerd en hoe we dit hebben gedaan. 

Ook wij deden mee...

De mama van Kamil kwam op woensdag een stukje uit een Nederlandstalig boek voorlezen aan onze kinderen van het 5de en het 6de leerjaar.

Ook in het 5de en 6de leerjaar stijgt de verkiezingskoorts.

De kandidaten voor de leerlingenraad hebben zich gemeld, hebben elk één of twee partners aan hun zijde gekregen en werken volop hun affiches en campagneteksten uit...

Zie ons hier volop in actie!

20181001 145432 Small